Melkein onnistuin – kimalaisten ja perhosten kuvaamisesta

Olen kuvannut Pihaperhosen etusivulla ja Perhoset-sivulla olevat kuvat itse ( kuten kaikki muutkin kuvat). Yhtä käyttökelpoista kuvaa kohden olen ottanut kymmeniä ellei satoja epäonnistuneita kuvia. Useimmat olen poistanut välittömästi, ohessa joitain syystä tai toisesta säästämiäni.

Sopisivat Paskat luontokuvat -luontokuvat Facebook-ryhmään.

Jos haluatte tietää, miltä hyvät perhoskuvat näyttävät, suosittelen Suomen Perhoset -Facebook-ryhmää tai Suomen Perhostutkijain Seuran sivulla olevia linkkejä .

epäonnistunut kuva sitruunaperhosesta, perhonen näkyy vain osittain kuvan yläreunassa

Sitruunaperhonen idänsinililjalla. Kuvattu kotipihalla Sammatissa 2. toukokuuta 2020.

epäonnistunut kuva kangasperhosesta, ei saa selvää, on pieni möykky ruohonkorressa
Ruohonkorressa oleva vihreä möykky on kangasperhonen. Täydellisen epäonnistunut kuva! Sammatti, Paikkarin torppa 7. toukokuuta 2020.
epäonnistunut kuva pajussa olevasta kimalaisesta, kimalainen on epätarkkana taustalla Jos tarkennus olisi kimalaisessa, voisi kuva olla ihan ok. Tämä kimalainen kyllästyi kuvaajan hitauteen. Sammatti 3.5.2020. epätarkka kuva pajulla olevasta nokkosperhosesta Samassa pajukossa oli paljon myös nokkosperhosia. Tässä kuvassa valotuskin on pielessä. Sammatti 35.2020. epäonnistunut kuva perhosesta. perhonen näkyy siivet supussa kuvan oikeassa laidassa. Keskikesällä kukkiva likusterisyreeni on kaikenlaisten pölyttäjien ja perhosten suosiossa. Kuvassa oikealla amiraali siivet supussa. Sammatti kotipiha 23.6.2019. perhonen lasipurkin kannella Perhosten kuvaamista helpottaa jos niitä pitää hetken jääkaapissa. Tästä sinisiivestä en saanut kuvaa sille luonteenomaisessa ympäristössä, mutta lasipurkin kannella kyllä. Sammatti 23.5.2020.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös