Pihaperhosen perennat

Tälle sivulle on listattu PIhaperhosen taimistolla olevat taimet, jotka ovat myynnissä tai jotka valmistuvat myyntiin kesän aikaan. Suurin osa taimista on kasvatettu siemenestä keväällä, joten varttuminen myyntikuntoon vie aikansa! Täydennän sivua aamuisin ennen kuin lähden taimistolle.

sininen kukka, jossa yksi kimalainen

Rönsyakankaali (Ajuga reptans)

’Atropurpurea’, punaiset lehdet.

Maanpeitekasvi, joka kukkii touko-kesäkuussa, siniset kukat. Päivällä kukissa ruokailevat kimalaiset, yöllä kiitäjät ja yökköset, erityisesti kirjosuomuyökkönen. Viihtyy parhaiten puolivarjossa, sopii sipulikukkien ja rodojen aluskasveiksi, kumppaneiksi sopivat mm. kuunliljat ja varjossa viihtyvät heinät. Leviää helposti, voi tukahduttaa hennot naapurikasvit.

Hinta 4,70 euroa.

punainen kukka, jolla perhone

Kaunopunahattu (Echinacea purpurea)           Eräs parhaimmista perhoskasveista, myös kimalaiset käyvät mykerömäisillä kukilla. Kukkii heinä-lokakuussa. Kukat punaiset tai valkoiset. Korkeus 70–100 cm. Aurinkoinen paikka, kuohkea maa, savisessa maassa jää lyhytikäiseksi. Hyvä leikkokukka, voi kestää maljakossa jopa 18 vrk. Samaan kukkapenkkiin sopivat mm. salviat, punatähkät ja heinät. Suositellaan jaettavaksi 4–5 vuoden välein.                                                                              

Hinta 4,70 euroa.

lilan värinen kukka

Anisiiso ( Agastache foeniculum)

Tunnetaan myös nimellä yrtti-iiso. Houkuttelee runsaasti päiväperhosia: amiraaleja, nokkos-, neito- ja ohdakeperhosia. Korkeus 50–120 cm.

Soveltuu maustekasviksi, lehdet ja kukat maistuvat anikselle. Niitä voi käyttää esimerkiksi teehen tai makeisiin herkkuihin.  Kukkii heinä-elokuussa violetinvärisin, tähkämäisin kukin. Kestävä leikkokukka. Vähälumisina talvina voi talvehtia huonosti.

Hinta 4,70 euroa.

keltaisia kukkia, joilla hapsottavat teralehdet

Auringontähti ( Telekia speciosa)

Erinomainen mesikasvi perhosille. Viihtyy puolivarjossa, kosteahkossa ja runsasravintei-sessa paikassa. Sopii metsäpuutarhaan tai rodojen seuraksi, myös keväällä kukkivat sipulikasvit ovat hyviä kumppaneita, sillä kasvu alkaa myöhään. Voi kasvaa kaksi metriä korkeaksi ja kukkien läpimitta voi olla 5-6 senttiä. Pienessä pihassa katsottava ettei leviä liikaa. Kukkii heinä-elokuussa, kukat keltaiset.

Hinta 4,70 euroa.

valkoinen kellokukka

Kurjenkello (Campanula persicifolia)

Luonnonkasvi, jolla on suuret siniset kellot, on siksi käytetty koristekasvina 1600-luvulta lähtien. Kukkii heinä-elokuussa. Kimalaisten ravintokasvi, erityisesti sorokimalainen suosii kellokukkia. Kukat ovat niin suuria, että kimalaiset voivat hakea kellosta suojaa tuulta ja sadetta vastaan. Korkeus 30–100 cm. Soveltuu sekä kukkapenkkiin että luonnonniitylle, päivänkakkara on hyvä kumppani. HUOM! Kuvassa on valkoinen kurjenkello, myynnissä on sinikukkaista kelloa.

Hinta 4,70 euroa.

Harjaneilikka (Dianthus barbatus)

Perinteinen, kaksivuotinen kukka, jonka lehdet ovat ainavihannat. Säilyy kuitenkin tyvivesojen avulla talven yli, siksi harjaneilikkaa voi löytää vanhoista puutarhoista villiytyneenä. Houkuttelee sekä päivä- että yöperhosia. Kukkii kesä-elokuussa, kukat punaisen eri sävyjä, kasvin korkeus 40–60 cm. Aurinkoinen tai puolivarjoinen paikka, sopii yhteen monien perennojen tai kaksivuotisten kanssa.

Hinta 4,90 euroa.

matala kasvi, jolla vaaleanpunaiset kukat

Kangasajuruoho (Thymus serpyllum)

Hyvä mesikasvi perhosille, kimalaisille ja mehiläisille. Harvinaisen sinilehtimittarin toukan ravintokasvi. Matala maanpeittokasvi aurinkoisille  ja kuiville paikoille. Ainavihanta. Kukkii heinä-elokuussa vaaleanpunaisin kukin. Sopii sipuli- ja mukulakasvien, pienten havujen

ja monien kuivien paikkojen kasvien aluskasviksi. Leikkaa taimia muutaman vuoden välein, se pitää kasvuston siistinä ja lisää versoja. Hinta: 4,70 euroa.

Vieritä ylös